-->

Μέτρηση Παροχής  Για να κάνουμε τη μελέτη του αυτόματου ποτίσματος πρωταρχικό ρόλο παίζει η παροχή νερού που εχουμε. Η μέτρηση παροχής νερού γίνεται με παροχόμετρο.(τιμή πώλησης)

   Σε περίπτωση που δεν έχουμε επαγγελματικό παροχομετρο,  μπορουμε να κανουμε τη μέτρηση παροχης με ενα ερασιτεχνικό παροχόμετρο.

Ερασιτεχνικό Παροχόμετρο
 
Οταν βιδωσουμε το ερασιτεχνικό μας παροχομετρο στη βρύση κλείνουμε τη βάνα του παροχόμετρου και ανοιγουμε τη βρυση. Η τιμη που δειχνει το παροχόμετρό μας αυτή τη στιγμη λεγεται στατική πίεση. Ανοιγοκλεινοντας τη βανα του παροχόμετρου απότομα, ο δεικτης του μανομετρου παρουσιαζει ταλαντωσεις δειχνοντας μεγαλυτερα ποσα απο τη στατικη πίεση λογω καταπονήσεων απο τα υδραυλικα πλήγματα.Οι μεγάλη στατική πίεση και οι έντονες καταπονήσεις είναι σημαντικες διότι μπορουν να δημιουργήσουν προβλήματα στις ηλεκτροβάνες μας.

 Αφου καταγραψουμε τη στατικη πίεση και τις υδραυλικές καταπονήσεις σειρά έχει η μέτρηση παροχής.
  Ανοιγουμε σιγα-σιγά τη βανα του παροχόμετρου μεχρι ο δέικτης του μανομετρου κατέβει στις 3atm. Βάζουμε απο κατω ενα δοχειο συγκεκριμένης χωριτικότητας (πχ 10 λίτρων) και μετρουμε το χρονο που θα γεμίσει. Αν γεμισει σε μισό λεπτο τοτε η παροχη μας ειναι 20 λιτρα ανα λεπτο δηλαδη 1200λιτρα την ώρα στις 3atm
Κάνουμε επίσης μετρηση παροχης στις 2,5atm και στις 2atm και καταγράφουμε τις τιμές για τη μελετη μας!!!